Yüreğiyle çalışanların
peşindeyiz!

Bizim için tutku, yapmaktan keyif aldığımız iş, başarma azmi ve çaba demek. Biz yaptığımız her işte değer yaratma bilinciyle çalışıyoruz. İnsanın hayat amacıyla, çalıştığı kurumun var olma nedeni örtüştüğünde yüreğiyle iş yapabilmenin daha mümkün olduğuna inanıyoruz. Bizce, yüreğiyle iş yapanlar kurucu gibi davrananlardır. Hata yapmaktan korkmadan, geçmişin zincirlerine takılmadan önüne bakan, yaptığı işle neye, nasıl katkı yaptığının farkında olan yani büyük resmi gören liderlerdir.

Liderlik bize göre pozisyondan bağımsızdır. Lider, zorlukla motive olan, proaktif, gelişime açık ve değişimi yöneten kişidir.

İşe alım kararı verirken öncelikle kurum kültürümüze ve değerlerimize uygunlukları açısından bir değerlendirme yapıyoruz.

Değerlerimiz bize şunu söylüyor;

“Anel’li olmak, akılcılığı ve saygıyı baz alarak, birlikte, azimle çalışmak demek. Sürdürülebilir olması için ise sürekli gelişime odaklanmak bu işin doğasında var.”

Eğer siz de sınırlarınızı zorlamaktan ve kendinizi keşfetmekten hoşlanıyorsanız Anel’deki kariyer yollarını incelemenizi öneriyoruz.

Kendine sınır koymayan ve keşfetmekten keyif alan biriyseniz Anel’de kariyer yollarını keşfedin:
İş ilanlarımızı inceleyin
veya
genel başvuru formumuzu doldurun
Beraber çalışma fırsatı yakalayabilmemiz için, iş ortağınız olarak yanınızdayız.

İşte sizi bekleyen adımlar:

Başvuru

Kariyer sayfamızdaki ilanlarımız veya genel başvuru formu aracılığıyla bize ulaştırdığınız özgeçmişinizi inceliyoruz. Deneyimli veya yeni mezunsanız sizi aşağıdaki aşamalar bekliyor. Eğer öğrenciyseniz ve staj süreçlerini öğrenmek istiyorsanız lütfen tıklayın.

İlk Görüşme

Başvurunuzu aldıktan sonra, özgeçmişinizi uygun bulmamız halinde sizi görüşmeye davet ediyoruz. Nasıl bir kariyer beklentinizin olduğunu ve sizinle hangi noktalarda işbirliği yapabileceğimizi konuşuyoruz. Bu görüşme bizim için de önemli ve heyecan verici bir adım.

Kültürümüzde Türk kahvesi önemli bir yer taşıyor, bu yüzden Türk kahvenizi nasıl içtiğinizi merak ediyoruz. Çünkü Türk kahvesi bizim için arkadaşlığı, samimiyeti sembolize ediyor. Ne de olsa bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var.

Değerlendirme Süreci ve Araçları

İşe alım kararlarımızın objektif olabilmesi için pozisyonun ihtiyacına göre farklılık gösteren kişilik envanteri, genel yetenek, İngilizce ve teknik sınavları uygulayabiliyoruz. Bizce işe alım, karşılıklı bir değerlendirme ve iki taraflı bir karar verme süreci. Bu nedenle, adaylarımızın da bizi doğru değerlendirebilmeleri için şirketin yapısını ve süreçlerini açıkça paylaşıyor ve ilgili kişilerle tanıştırıyoruz. İş ortaklığı birimi yetkinlik bazlı mülakatı, ilgili süreç sorumlusu ise teknik mülakatı gerçekleştiriyor. Farklı bakış açılarını da değerlendirebilmek için pozisyonun yan uzmanlık alanlarından sorumlularla da işbirliği yapıyoruz.

Çoklu değerlendirme ile, çalışma arkadaşlarınızın bakış açılarını ve iş yapış biçimlerini tanıma fırsatı sunuyoruz. Onlardan da yetkinlikleriniz ve işe uygunluğunuz ile ilgili görüşlerini bize iletmelerini bekliyoruz. Böylece, uzun soluklu ve verimli bir işbirliği için sağlam temeller attığımıza inanıyoruz.

Sonuç ve Geri Bildirim

Karşılıklı olarak olumlu geçen süreç sonunda size teklifimizi iletiyoruz.  Eğer o an için sizinle çalışma fırsatı yakalayamadıysak sizi olumlu aday havuzumuza alıp açılacak ilk pozisyonda sizinle tekrar iletişime geçiyoruz. Olumlu ilerleyemediğimiz durumda da geri dönüş yaparak sizi bilgilendiriyoruz.

İlk İş Günü

Hoş geldiniz, Artık ekibimizin bir üyesisiniz! Başvuru formumuzdaki tercihinize uygun Türk kahvenizi hazırlıyoruz ve ilk iş gününüzde birlikte keyifle yudumlamak için sizi bekliyoruz!

Aramıza katıldığınız ilk gün, sizi, görev alanınıza uygun şekilde düzenlenmiş bir oryantasyon programı ile karşılıyoruz. Bu programda hem bizi daha iyi tanıyor, bölümlerle nasıl işbirlikleri yapacağınızı öğreniyor, sorularınıza yanıt alıyor ve farklı bölümlerden çalışma arkadaşlarınızla tanışıyorsunuz.

Taahhüt sektöründe üretilen dokümanların kontrolü ve yönetilmesi yeni çağda giderek zorlaşan bir iş süreci haline geldi. Bu süreçteki veri fazlalığı disiplinler arası koordinasyonu ve işbirliğini etkiliyor. Bu sebeple biz BIM süreçlerini standartlara uygun şekilde işlerimize dahil ediyoruz. BIM süreçlerinde farklı yazılım araçları kullanarak bütün disiplinlerin (Planlama-Tasarım-Saha) işbirliği ile çalışmasına destek olup, oluşabilecek doküman ve iş kaybını en düşük seviyeye indiriyoruz. Teknolojinin ilerlediği ve hızla geliştiği bu çağda, inşaat sektörünün de bu teknolojiye adapte olmasını destekliyoruz.

BIM ekibimiz çalışırken bütün disiplinler ile temas halinde olup, onların yaşadığı problemlere teknolojik çözüm üretir, değerlendirir ve koordinasyon için yönlendirir. Bu konuda başarılı olmak için, teknik bilginin yanında, yenilikleri ve standartları takip etmeli ve bunları gerçek hayata nasıl adapte edeceğinizi deneyimleme imkanına sahip olabilecek bir ekip ile çalışmalısınız. İşte bu sebeple, yenilikçi, açık fikirli, gözlemleyen, teknolojiyi seven bir takım olmak en önemli hedeflerimizden biri.

Bilgi Teknolojileri (BT) ekibimiz, yeni teknolojileri kullanarak verimliliği, karlılığı arttıran ve rekabet avantajları yaratan çözümler ile çalışanların hayatını kolaylaştırır.

Uygulama Geliştirme Bölümümüz, ihtiyaçlar doğrultusunda uygun yazılım çözümlerini tespit eder ve uygular.Şirket bünyesinde kullanılan tüm yazılımların belirli bir kalitede çalışır olması için gerekli desteği verir. Ağ ve Sistem Güvenliği Bölümümüz, kullanılan tüm sistem, ağ ve ses altyapısı faaliyetlerinin güvenli, performanslı ve kesintisiz şekilde yürütülmesini sağlar. İhtiyaçlar doğrultusunda yeni altyapı tasarımlarını yapar ve hayata geçirir. İş Destek Bölümünüz ise, kullanılan ERP altyapısının iş akışını aksatmayacak şekilde kesintisiz ve sorunsuz çalışmasını sağlar.

Hangi bölümde rol alırsanız alın, sektörel yenilikleri merakla takip etmeniz, analitik ve çözüm odaklı olmanız işinizde fark yaratmanızda etkili olacaktır.

Gemi Elektrik ve Elektronik Sistemleri alanında faaliyet gösteren şirketimiz AnelMarin, Milli ve Uluslararası Deniz Savunma Projelerinde gemi elektrik, elektronik sistemlerin tasarımından üretimine, test ve devreye almadan servis ve garantiye kadar olan süreçlerin tamamında anahtar teslimi mühendislik hizmetleri sunar.

Bir proje, tasarım, otomasyon mühendisi veya teknikeri olarak gemi elektrik, elektronik sistemlerinde çalışmak istiyorsanız, sektörde deneyimli, ilgili konularda teknik bilgi ve donanıma sahip olmanız ve işinizi tutkuyla yapabilmeniz için gemileri ve özellikle savunma projelerine gönül vermeniz bizim önceliğimizdir.

Detaylı bilgi için tıklayın

Doğal kaynakların sınırlı olduğunun farkındayız ve bu yüzden geri dönüşüme katkı sağlayacak işleri görev ediniyoruz. AnelDoğa firmamızda proje ekibi, şirketin hedefleri doğrultusunda üretim birimine hizmet kapsamındaki atıkların (tehlikeli atık, elektronik atık, ömrünü tamamlamış araçlar gibi) doğaya geri kazandırılmasını sağlamak, müşteri portföyünü büyütmek ve mevcuttaki müşteri memnuniyetini sağlamak gibi süreçleri yürütür. Yapılan bu işler akabinde, geri dönüşüm için toplanan atıklar yeniden değerlendirilebilir forma getirilir ve üretim firmalarına satışı gerçekleşir.

Bir geri dönüşüm firmasında yüksek başarıyı yakalamak istiyorsanız, sektörel bilgi seviyesi yanı sıra koordinasyon ve iş yönetimi hakkında iyi olmanız, en önemlisi ise doğayı sevmeniz beklenir.

Detaylı bilgi için tıklayın

İnsan Kaynakları ekibimiz, doğru yetenekleri işe almak için işe alım faaliyetlerini, çalışanların potansiyelini keşfetmesine yardımcı olmak için performans değerlendirme ve eğitim faaliyetlerini yürütür. Yetenek ve kariyer yönetimi çalışmalarıyla başarıyı ve verimliliği sürdürülebilir kılmaya yönelik çalışır. Bunun yanında etkin ve adil ücret yönetimi ve personel operasyonları ile yasalara uygun şekilde çalışanların işlerini kolaylaştırmak için görev yapar.

Bizim için doğru ve etkin iletişim çok önemli. Bunun için Kurumsal İletişim ekibimiz iç ve dış iletişim faaliyetlerini yürütür. İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim ekibinde başarının yolu, azimli, özgüvenli ve ekip çalışmasına hevesli olmaktan geçer. Çok uluslu çalışanlara hizmet verdiğimiz için, İngilizce konuşabilmek olmazsa olmazımızdır.

Bizim için önemli olan önce can güvenliği. Tüm projelerde ilk olarak tüm çalışanlarımızın can güvenliğinden emin oluruz. Burada en büyük destekçimiz her zaman İSG ekibimizdir. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda belirtilmiş olan tüm kuralları sorumlu oldukları alanda uygular, yönetir ve sürekli iyileştirilmesi sağlamak için çalışma yaparlar. Tüm çalışanlarımız yoğun iş güvenliği eğitimlerine katılırlar. Bu süreçte de İSG ekibimiz rol alır. İnsan ve güvenliğe değer veren, daha iyi olmak için belirlenmiş kuralları uygulamaktan keyif alan ve sorumluluk sahibi kişiler, gerekli sertifikalara sahiplerse bu bölümde başarılı işlere imza atabilirler.

İşletme Bakım ekibimiz; müşterilerimize ait iş merkezi, stadyum, data center gibi binaların elektrik ve mekanik sistemlerini işletir, bakım ve onarım faaliyetini yürütür. Bu sistemlerin işletimi ve takibinden sorumlu olarak, mühendis veya teknisyen pozisyonlarında çalışabilirsiniz. Hangi pozisyonda olursanız olun, başarılı olmak için elektrik ve mekanik konularında bilgi sahibi olmanız, tesise yeni teknolojilerin adaptasyonunu yönetebilmeniz için araştırmacı kişiliğe sahip olmanız ve en önemlisi iç ve dış müşterilerle güçlü bir iletişime sahip olabilmeniz fark yaratacaktır.

Mali İşler ve Finans ekibimiz, stratejilerini lokal ve global olarak ayrı ayrı belirleyip merkezi bir kontrol ile yürütür. Muhasebe, Yatırımcı İlişkileri, Bütçe ve Raporlama bölümleriyle, şirketlerimizin her türlü mali iş ve işlemlerini, yasal mevzuat hükümleri, şirket ihtiyaç ve politikaları çerçevesinde yerine getirir. Bu bölümlerde çalışırken başarılı olmak için analitik düşünce yapısına sahip olmanız ve lisan bilginiz yardımcı olur.

Orta ve alçak gerilim pano üretimi alanında faaliyet gösteren şirketimiz AnelSis, alçak ve orta gerilim pano üretiminin tasarımdan teste kadar olan tüm aşamalarını gerçekleştirir. Müşterilerine tedarikçi değil, çözüm ortağı olarak hizmet veren AnelSis ekibimizde mühendis veya tekniker olarak çalışmak için teknik bilginizin yanında kaliteden ödün vermeyen, planlı ve özenli iş yapmanız önceliğimizdir.

Detaylı bilgi için tıklayın

Sözleşme ekibimiz, tüm grup şirketlerinin imzalayacağı her türlü sözleşmenin (yapım işi sözleşmeleri, proje sözleşmeleri, tüm malzeme veya hizmet alım sözleşmeleri, altyüklenicilik sözleşmeleri, danışmanlık sözleşmeleri, kira sözleşmeleri, zeyilnameler, ibranameler, iş ortaklıkları ve gizlilik sözleşmeleri vb. tüm sözleşme, anlaşma, protokol vb. dokümanların) risklerini tespit etmek ve böylece proje yönetimine veya ihtiyaç sahibi bölüme risk ve fayda analizini yapma şansı verebilmek, amaca en uygun sözleşmeyi imzalayabilmekte destek olur. Sözleşme imzası sonrasında ise, sözleşme kapsamında karşılaşılabilecek her türlü hak talebi, gecikme, süre uzatımı, mücbir sebep, fesih, ceza ve tazmin vb. gündeme geldiğinde yapılacak işlemlerle ilgili olarak proje ekiplerimize veya ihtiyaç sahibi bölümlerimize destek verir.

Değişikliklerin ve hak taleplerinin yönetiminde proje ekiplerine destek olur; gerektiğinde müzakerelerine katılım sağlar. Hukuki danışmanlık gerektiren unsurları belirler ve bu unsurların şirket içi koordinasyonunu temin eder.

Kalite bölümümüz, projelerde istenen imalat süreçlerinin gerçekleşmesi için şartname ve standartlara uygun iş yapım metodlarını hazırlar, sahadaki imalatın bu metodlar doğrultusunda yapılıp yapılmadığıını denetler ve kalite odaklı çalışma kültürünü tüm çalışanlara yayarak uygulanmasını sağlar. Dikkatli, takipçi, kontrol etmeyi ve bilgileri yazıya dökmeyi seven kişiler bu alanda başarıyla çalışabilir.

Taahhüt sektöründe projenin başarılı ilerlemesinin iyi bir planlama ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple Planlama ve Maliyet Kontrol ekibimiz, iş süreçlerinin planlı bir biçimde yürütülebilmesini sağlamak amacıyla; teklif sürecinde ihale dosyaları için gerekli olan planlama dokümanlarını hazırlamak ve hazırlanan diğer dokümanları kontrol etmek, alınan projelerde Proje Yöneticisi ve Üretim Sorumlusu ile birlikte iş programlarını hazırlamak ve gerektiğinde güncellemek, iş programları doğrultusunda ilgili birimleri bilgilendirmek gibi görevlerden sorumludur. İlgili mühendislik bölümlerinden mezun olmanın yanı sıra, ciddi bir koordinasyon gerektiren bu meslekte başarılı olmak için analitik düşünebilmek, binlerce veri ile tüm projenin akışını takip etmek için detayları iyi okumak ve aynı zamanda konuya bütünsel bakabilmek gereklidir. Bu bütünsel bakış açısını; projelerin değişiklik ve hak talebi yönetimine de yansıtır. Taahhüt alanında yürüttüğümüz tüm projelerin süre uzatımları, engellemeler, verimlilik kayıpları ve hızlandırma konularında analizlerini yapar; talimatlı ek işlerin veya eksilen işlerin değişiklik yönetimini yönlendirir; fiyat sunumlarının yapılması, sunum dosyalarının hazırlanması ve onaylanması sürecinde Planlama ve Maliyet Kontrol ekibimiz, proje yönetimiyle birlikte çalışır.

Proje alanındaki tüm uygulamaları takip etmek, iş gücünü, malzemeyi ve iş güvenliğini kontrol ederek gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak, projenin taahhüt edilen zaman ve kalitede bitmesine destek vermek gibi görevleri yürütür. Bu işi yapabilmek için çalışma alanına göre ilgili mühendislik fakültesinden mezun olmak, saha şartlarında çalışmaya uygun ve istekli olmak ile birlikte mesleki gelişim için teknolojiyi takip etmek önemlidir.

Satın Alma ekibimiz, kalite-maliyet analizleri yaparak ihtiyaç duyulan ürünlerin satın alım planlamasından satın almanın gerçekleştirilmesine, zamanında ilgili yere ulaşmasından sürecin sürekli takip edilmesine ve depodaki malzeme miktarının ve kullanımının takibine kadar kapsamlı çalışmalar yürütür. Bu işleri yaparken başarı sağlayacak yetkinlikler, öncelikle iletişim ve müzakere becerilerinin güçlü olmasından başlar, işi ve piyasayı iyi takip etmeyle devam eder.

Tasarım bölümümüz bir projenin başlangıcından itibaren, elektrik ve mekanik sistemlerinin bütün teknik çizimleri ve ilgili hesaplamalarını yapar, uygulanabilir hale getirir ve sahada uygulama aşamasında takip eder. Bu işte başarı için, proje çizim ve hesaplamalarındaki hataları tespit edebilecek kadar detaycı olmanız, saha ekibi, müşteri ve çalışma arkadaşlarıyla bir arada verimli çalışabilmek için güçlü iletişim yeteneklerine sahip olmanız ve çok yönlü olmanız fark yaratır. Her zaman daha iyisini yapma tutkusu için, yenilikleri takip etmek ve değişime açık olmak da önemlidir.

Taahhüt teklif ekibimiz, bölge sınırı olmaksızın yapılacak projeler için teklif hazırlama sürecinde, proje şartnamelerini ve çizimlerini incelemek, keşif çalışmasını yapmak ve kontrol etmek, işçilik bedelinin belirlenmesi için adam-saat bilgilerini girmek gibi teklif dosyası için gerekli çalışmaları yapar. Teklif dosyasının doğru hazırlanması o projenin kazanılması ve planlandığı sekilde sonuçlanmasında kilit rol oynar. Bu yüzden, başarılı bir Teklif Mühendisi olmak için teknik konularda yetkin olmanın yanında, satın alma, lojistik ve finans gibi konularda fikir sahibi olmak, iyi düzeyde ingilizce bilgisine sahip olmak gerekir.

Temel olarak sahada yapılan imalatın, ilk başta kabul edilen teknik şartnamelere ve ilgili standartlara uygun olarak eksiksiz ve hatasız çalışıp çalışmadığını kontrol etmek, sistem testlerinin sonuçlarını işverene sunulmak üzere dokümante etmekten sorumludur. Başarılı bir Test ve Devreye Alma Mühendisi olabilmek için, imalatı iyi bilmek, sistemleri tanımak, şartnamelere ve teknik şartnamelere hakim olmak ve tabi bunun için iyi derecede İngilizce bilmek, dikkatli ve takipçi olmak gerekir.

Sürekli gelişim ve iyileştirme bizim için oldukça önemli. Tüm grup şirketlerimiz için kaliteli ve sorunsuz işleyen kalite, çevre ve İSG konulu sistemler kurmak, bu sistemlerin her kademede benimsenmesini ve uygulanmasını sağlamak Yönetim Sistemleri ekibimizin görevlerindendir. Yasal mevzuatı bilmek ve standartları yakından takip etmek bu işi yapmak için önemlidir, ancak başarınızla fark yaratmak için sistem kurmayı sevmeniz ve çalışanların bu sistemleri benimseyip uygulaması için tutkunuzu onlara yansıtmanız önemlidir.